Vodja akcije: <span>Luka Rolih</span>

Delovna akcija v taborniški

V zadnjih dveh tednih septembra smo izvrševali različna dela v taborniški. Najprej smo se rešli plesni, ki je nastala zaradi vlage v taborniški. Prebelili in pobarvali (rjava, rdeča, zelena in rumena) smo vse stene in strope v taborniški. Zrihtalo se je streho: sčistli mah, zamenjali nekej strešnikov in s silikonom zatesnili par malenkosti, da nam voda ne bo več močila sten. Uredili smo vodniško sobo, v kateri bo odslej vsa pisarniška in druga oprema ter kavč. Ličko je porihtal vse vtikače in stikala, da niso več toliko mobilni. Rešli smo tudi žleb na zadnji strani taborniške, ki je bil poln listja in zemlje ter ga malce skrajšali, da ima večji naklon. Zvozili smo ogromnu stvari (smeti na smetišče, mize v skladišče). Na taborniški imamo tudi nov poštni nabiralnik.

ZTS skupščina 2012

Letos je skupščina potekala v soboto 17. Marca v Kopru. Skupščine sta se udeležila Luka Rolih (Lučo) in Marko Prelec (Štokviš), ki sta nadomeščala tako starešino kot načelnico rodu. Po otvoritvi skupščine je sledila izvolitev vseh članov komisije za tem pa pregled dela ZTS iz preteklega leta. Po izčrpnih poročilih so sledile volitve novih organov ZTS. Kasneje je bilo nekaj besed o finančnem načrtu za leto 2012, nato pa so sledile še različne teme in razprave (dom ZTS, nov pravilnik o kroju, nekaj o 14. Zletu ZTS itd.). Čisto na koncu pa je potekala še razprava o manjših zadevah oz. vse kar spada pod »razno«.

Predhodnica taborjenja + Grčevski pohod

Tridnevne predhodnice, ki je bila tudi letos v Logarski dolini, Podvolovljek, se je udeležilo 14 grč in RR. Vodja predhodnice Saša Ternovec – Trnovc je poskrbel tako za delovni del kot tudi večerni program. V petek in soboto se je postavljalo tabor, pohvala mladincem, v nedeljo pa se nas je ena ekipa odpravila v hribe na enodnevni izlet na Raduho. Četrtek, 7.7.2011 – nalaganje kamiona v Ilirski Bistrici Petek, 8.7.2011 – prihod, postavitev kuhinje in jedilnice Sobota, 9.7.2011 – postavitev preostanka tabora Nedelja, 10.7.2011 – planinski pohod na Raduho

Kaj je žj pou sneg u Črnm duli? Nje še … alora pridem vč ksnu

9 pogumnih popotnikov in popotnic si je vzelo čas med vikendom in se odpravilo v Črni Dol, kjer smo počeli veliko zabavnih stvari. Od igranja družabnih iger, izleta na Sviščake pa do gradnje črnodolske savne in uživanja na snegu. Lepo vreme je bilo le pika na i za odličen vikend v prelepem Črnem Dolu.

PP zimovanje, Črni dol 2011

Tudi naslednji vikend koča ni bila prazna. Tokrat smo jo namreč obiskali PP-ji in RR-ji. Tudi mi smo neskončno uživali v snežnih radostih, vrhunec pa je predstavljala finska savna, ki smo jo vsi rade volje preizkusili. Zvečer nas je čakala še strateško-miselna igra, nad katero smo bili vsi zelo navdušeni. Tako nor vikend v še boljši družbi še dolgo ne bo šel v pozabo.

Taborenje, Klivnik 2009

Kot ste verjetno že opazili, smo letošnje taborjenje izvedli z dvema spremembama; potekalo je v mesecu avgustu (ne julija kot ponavadi) ter v domači občini. Pridne grče in PP-ji so tabor postavljali od že 7. avgusta naprej, 11. so se naši GG-ji z avti zapeljali do jezu, nato pa prek jezera do tabornega s kanuji. Marljivi mladinci so hitrostno postavili celoten tabor do konca in se odpravili na bivak. V njihovi odsotnosti so od jezu do tabornega prostora pripešačili naši najmlajši, murni in MČ-ji. Taborovodja Luka Rolih (Lučo) je poskrbel, da se je program pravilno izvajal in tako smo se zabavali polnih 11 oz. 9 dni. Vmes so nas prišli obiskat Rečani, ki so se ekstremno hitro navezali na naše člane ter se kasneje tudi ekstremno težko ločili. 🙂 Med vikendom pa smo bili priča prima obisku naših grč, ki so nam pomagali pri kuhanju in pri še veliko drugih opravilih – hvala.

Na koncu smo se strinjali: Prav vsi (2 murna, 13 Mč-jev, 14 GG-jev in seveda vodstvo) smo se imeli suuuper!

13. zlet ZTS, Pomurje 2009

Zlet je ena najlepših izkušenj v življenju vsakega tabornika. Gre za veliko taborjenje, na katerem se zbere več sto in tudi več tisoč udeležencev – članov ZTS in skavtov iz tujine. Taborništvo skozi organizacijo zletov mladim ponuja možnost za druženje z vrstniki, izmenjavo izkušenj, pridobivanje novih znanj in širjenje svetovnih obzorij. Zlet je tako precej več kot le bivanje pod platneno streho – vsak udeleženec se lahko vključi v katero izmed dejavnosti, ki so vsebinsko razdeljene na več področij

Programski sestanek za taborjenje

16.7.-17. Julij, Črni dol. V četrtek dopoldan smo se vodniki in njihovi pomočniki odpravili v Črni dol, da bi sestavili super program za taborjenje. Po uspešnih dveh dneh druženja in sestavljanja programa pa Mitkotu, Špeli, Lakoti in Petri to ni bilo dovolj, zato so se takoj po koncu srečanja odpravili do Močeniške.

Področno mnogoboj 2009

1. maj, Ilirska Bistrica. Letos je organizacijo področnega mnogoboja prevzel naš rod. Že veliko pred tem so potekale priprave na izvedbo mnogoboja, pri čemer sta se najbolj izkazala Mitko in Lučo, ki sta večino dela opravila sama. V soboto zjutraj so k nam prišli Mčki in njihovi vodniki iz območja JPN, kateri so hoteli pokazati znanje, ki so ga pridobivali tekom leta. Po koncu tekmovalnega dela je sledil bolj prijetnejši zaključek – MČ vesela srečanja, kjer so otroci potovali po različnih zabavnih delavnicah in igricah. Tekmovanja so se udeležile tudi tri naše ekipe in vse so osvojile zelo uspešen rezultat. K organizaciji področnega mnogoboja pa so veliko pripomogle tudi grče. Medtem ko so nekatere mlajše grče pomagale pri pripravi terena in deljenju hrane ter samem pospravljanju po končanem tekmovanju, so starejše grče pridno kuhale obilno kosilo v Ribiški koči ob Moli. Glavni kuhar je bil Janez Šepec – Šepo, pomoč pri pripravi kosila kot tudi razvozu na kraj tekmovanja pa so nudili tudi drugi Stari mački.

TOTeM 2008

Letošnji začetek septembra je zaznamoval prav poseben dogodek. 6. in 7. 9. 2008 smo taborniki iz rodu Snežniških Ruševcev že enajsto leto smo organizirali taborniško odbojkarsko tekmovanje na mivki (TOTeM). Tekmovanje je potekalo na igrišču za odbojko na stadionu Trnovo v Ilirski Bistrici. Iz enajstih rodov se je zbralo več kot 120 tabornikov in tabornic (igralci, navijači in domači organizatorji). Na tekmovanju se je pomerilo 20 štiric (po dva predstavnika vsakega spola v ekipi). Na koncu tekmovanja so pokal za prvo mesto domov odnesli Raufnki (Šoštanj), drugo mesto so osvojili Zmajčki 2, tretje ekipa Počasi in četrto domača ekipa Lim. Priprave za totem so potekale že en teden prej, saj smo organizatorji morali pripraviti igrišče. Postavitev infrastrukture (Štabni šotor, tuš, igralna mreža in črte, prostor za šotore) je sledila v petek. V soboto zjutraj so sledile prijave ekip za tem pa še zbor ekip in kmalu že prva tekma TOTeM-a. V predtekmovanju smo izpeljali 24 tekem, ki so potekale v 4 skupinah. 8 najboljših ekip iz predtekmovanja se je uvrstilo v četrtfinale, ki je potekalo v nedeljo, za tem pa še polfinale in finale.