Vodja akcije: <span>Gregor Šajn</span>

Tečaj ŽVN 2016

Udeleženci tečaja življenje v naravi smo ugotovili, da kdor veliko dela hitro postane lačen.
Tečaj je potekal od 1. do 7. avgusta v okolici Bovca, kjer smo obnovili in nadgradili svoje znanje o pionirstvu, preživetju in splošnem življenju v naravi. Sodelovalo je 13 tečajnikov pod vodstvom mentorjev. Vsi smo uspešno opravili preizkušnjo tečaj pa se bo zaključil ko sestavimo letni projekt in s tem dokažemo svoje znanje.

Preberi več

GG Movie Night

Movie Night

V petek, 1. 4., smo se ob 20h GG – ji zbrali v taborniški in imeli Movie Night. Gledali smo Pixels in Kung Fu Pando 3. Smejali so se in se zabavali ob filmih ter hrani in pijači. Vseh skupaj nas je bilo približno 25. Medtem ko so šli nekateri po ogledu filmov domov, smo drugi noč preživeli v taborniški. Nekateri smo spali oz. vsaj poskušali, drugi pa gledali filme do jutranjih ur. V soboto zjutraj smo za sabo pospravili in tako uspešno zaključili še eno taborniško akcijo.

Movie night 2014

V soboto, 11. 1. smo se ob 20h GG-ji zbrali v taborniški. Gledali smo komedije Grown ups, Grown ups 2 in We are the Millers. Smejali smo se in se zabavali ob filmih ter hrani in pijači. Vse skupaj nas je bilo 20 GG-jev in 2 vodnici. Medtem,ko so šli nekateri domov, smo drugi noč preživeli v taborniški. Eni spali, drugi pa se igrali skrivalnice. V nedeljo zjutraj smo za sabo pospravili in tako uspešno zaključili še eno taborniško akcijo.

Vodov izlet – Kobre

Vod GG1 – Kobre, smo se v soboto, 4.10. 2013, ob 8h zjutraj dobili pred taborniškim domom, saj smo imeli vodov izlet. Odšli smo do slapa Sušca in ker je bil slap brez vode, smo vadili svoje plezalne veščine. Po počitku smo se sprehodili do bližnje “Gradine” in se naučili varno pripraviti ogenj v naravi. A ker je dež premagal naš plamen, smo ognjišče podrli ter se zatekli pod streho. V taborniškem domu smo nadaljevali s pripravo obroka in se naučili še kup novih vozlov. Celo pot smo se orientirali s kompasom in zemljevidom. Ob 14h so nas prišli iskat starši. Vodov izlet nam je prinesel veliko novega znanja in izkušenj.