Sistem tekmovanja

20 ekip se razporedi v 4 skupine (A,B,C,D). Pri razporeditvi se na podlagi preteklih udeležb in poznavanj ekip določi 8 favoritov, ki se jih razporedi v skupine enakomerno naključno. Nato se razporedi še ostale. Žreb naredi računalnik. Pri žrebu se upošteva (v kolikor je možno) da ekipe iz istih rodov niso v isti skupini.

Računalnik pripravi razpored tekem s katerim se poskuša zagotoviti čim bolj enakomerna razporeditev tekem glede na ekipo. Razpored tekem se lahko izjemoma spremeni s tehtnim razlogom s strinjanjem organizatorja in vpletenih ekip.

Prvi krog tekmovanja igra “vsak z vsakim” znotraj skupine (vsaka ekipa odigra 4 tekme). Po koncu prvega kroga zadnji dve uvrščeni ekipi izpadeta, pri čemer se upošteva (v napisanem vrstnem redu) število zmag, število danih točk, število prejetih točk.

Združita se skupini AB in CD. V združeni skupini se prenesejo le rezultati med ekipami, ki so napredovale. V drugem krogu odigrajo ekipe z nasprotniki s katerimi se še niso pomerili (ekipe odigrajo dodatne 3 tekme).

V polfinalu se pomerijo AB1 in CD2 ter AB2 in CD1. Sledita tekmi za sedmo (AB4 : CD4) in peto (AB3 : CD3) mesto, nato še mali in veliki finale.

V prvem in drugem krogu se igra en set do 21 točk na dve razlike, pri čemer zmaga prva ekipa, ki doseže 27 točk ne glede na razliko. Ko ena od ekip doseže 10 točk, ekipi zamenjata strani igrišča. Način igranja v zakjučnih bojih bomo določili na koncu predtekmovanja (odvisno od preostalega časa).