Kronika: Športni dan za 4. razrede OŠ DK, 2014

Ruševci smo 4. 4. 2014 organizirali športni dan za 4. razrede OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici. 5 vodnikov je otroke pospremilo do taborniškega doma, kjer smo se za začetek igrali igro trojnožka, da smo se dobro prebudili.

Zatem smo jih razdelili v tri skupine, da je delo lažje potekalo. V prvi skupini so se otroci učili vozle, v drugi so spoznali uporabo kompasa, v tretji so se igrali različne igre. Po malici so spoznali še zemljevid in osnove orientacije ter postavili ognje in šotore.

Po prijaznih in pohvalnih besedah učiteljice sta nas za športni dan prosili še učiteljici 2. razredov in tako smo teden kasneje, 11. 4. 2014, športni dan organizirali še za drugošolce.

Skupina je štela 36 otrok, tako da je bilo kar pestro. 4 nadobudne vodnice smo otroke pred taborniškim domom takoj razdelile v tri skupine. V prvi skupini so otroci spoznavali potne znake, v drugi se učili vozle, v tretji pa se pogovarjali o življenju v naravi. Po malici so otroke čakali še lov na lisico, izdelovanje kompasa ter sprostitev z igrami.

Da sta nam športna dneva res uspela, smo videli, ko so se nam na vodovih sestankih pridružili novi člani.