Taborniška ropotarnica

S 16. marcem se zapira večina izobraževalnih ustanov po Sloveniji, kar pomeni, da bodo tako otroci kot mladi ostali doma. Ker želimo kljub začasnemu prenehanju izvajanja taborniških aktivnosti v živo ohraniti stik z našimi člani, smo na pobudo skupine angažiranih prostovoljcev zagnali projekt Ropotarnica, da bomo lahko vsi #domapotaborniško.

 

Kaj točno je Ropotarnica?
To bo nova podstran na spletni strani taborniki.si, kjer bodo vsak dan objavljeni taborniško obarvani podvigi za otroke in mlade ter ideje, kaj lahko počnejo. Tokrat se osredotočamo na to, kar lahko otroci in mladostniki počnejo sami ali z družino doma in v naravi. Ker si ne želimo prikovati otrok in mladih za ekrane, bomo vsak dan objavili paket dnevnih dogodivščin, za nazaj pa bo možno dostopati tudi do vseh že objavljenih aktivnosti.

Vsebine bodo deljene glede na starost otrok, posebna kategorija pa bodo predlogi za družine, pri katerih
bodo lahko sodelovali tudi mlajši otroci. Otrokom bomo tako ponudili za približno uro (bolj ali manj)
taborniških aktivnosti na dan. Podvigi bodo pokrivali različna vsebinska področja, od petja, bivanja v naravi,
prve pomoči do duhovnosti ter družinsko naravnanih vsebin, kot so kuhanje, dobra dela in še kaj. Vsak
teden bo potekal še tedenski izziv, kjer bomo spodbujali spletno interakcijo z otroki in mladimi.

Komu je namenjena Ropotarnica?
Vsem tabornikom. In tudi vsem otrokom, ki niso taborniki, in njihovim staršem. Zato bomo veseli, če boste spremljali taborniške spletne in družbene kanale ter povezave delili, da bodo vsebine dostopne večjemu številu otrok in mladih.

Kaj bomo naredili vodniki?
Za projekt si želimo, da bi tekel, vse dokler bodo izobraževalne ustanove zaprte, za kar trenutno še ne vemo, kako dolgo bo. Zato se nam zdi zelo pomembno, da v tem času vodniki ohranjamo stike s svojimi člani. Družbena osamitev namreč ni za nikogar enostavna in želimo si, da bi taborniki v tem času lahko polepšali ter popestrili življenje otrok in mladih doma. S pomočjo projekta Ropotarnica bomo naše člane po taborniško spodbujali, da se lotijo predlaganih podvigov in izzivov, tokrat preko spletnih kanalov.

Kje potrebujemo podporo staršev?
Sploh pri mlajših članih, medvedkih in čebelicah, vas bomo prosili, da nam pomagate prenesti navodila in vzpostaviti stik z njimi, seveda pa vam bomo v prihodnjih dneh poslali še vsa pojasnila, da se uskladimo. Pri starejših vas naprošamo, da nas podprete pri vzpostavljanju spletnih stikov med mladimi in vodniki – obljubimo, da zaradi taborniških aktivnosti ne bodo dolgo prikovani na telefone. 🙂 Vnaprej se vam zahvaljujemo za zaupanje in podporo.

Kmalu se vam spet oglasimo, še enkrat pa vas vabimo, da sledite naši Facebook strani in profilu na
Instagramu ter nam pomagate razširiti vest o Ropotarnici.

Pazite nase in na svoje bližnje,
vaši taborniki
#ostanidoma #domapotaborniško #ostanitezdravi