Nekaj navodil pred taborjenjem

Taborjenje se prav hitro bliža, zato objavljam nekaj osnovnih navodil, ki so vam bila predana že na sestanku. Vem, da je bilo bilo takrat veliko novih informacij, zato kratek povzetek najpomembnejšega ne bo škodil.

S seboj imejte dovolj oblačil, ki vam jih ni škoda ter jih lahko umažete in raztrgate (kratke majice hlače, dolge majice in dolge hlače ter nogavice, ker se zvečer zna ohladiti). Raje vzemite kakšen kos obleke več kot manj, ker se med gozdno šolo zlasti naši najmlajši velikokrat umažejo, problem pa nastane tudi, če na taborjenju dežuje. Lani smo to izkusili na lastni koži. Pelerine, vetrovke, škornji, gojzarji so nam prišli še kako prav. Od obutve spakirajte pohodne čevlje, ki so udobni in ne žulijo, supege (zaželeno nepremočljive), lahko tudi škornje. Prosimo, da tudi mlajši udeleženci doma sodelujejo pri pakiranju in pomagajo, saj bodo le tako vedli kje in katere stvari imajo s seboj.

Ne pozabite na pripomočke za plavanje tudi za tiste udeležence, ki znajo plavati, vendar pri tem niso popolnoma samostojni.

Bolnih otrok ne pošiljajte na taborjenje, zdravila in redno terapijo ob prihodu izročite vodniku oz. bolničark, ki jih bo shranila na varno in hladno mesto, saj se v šotorih, v katerih je čez dan zelo vroče, lahko pokvarijo.

Letošnja rdeča nit Ruševska odisejada se bo vrtela okoli antične Grčije, zato imejte vsi udeleženci s seboj belo rjuho, ki jo lahko popackate, porišete, raztrgate.

V nedeljo, 5.7. se ob 10.00 vsi (MČ-ji in GG-ji) dobimo pred taborniškim domom. MČ-je boste od tam starši v lastni režiji z avtomobili peljali v Buje do gostilne pri Zotlarju (v neposredni bližini tabornega prostora), od koder bodo šli peš do tabora. GG-ji se bodo proti tabornemu prostoru podali kar peš. To bo tudi del njihovega bivaka, saj bodo v tabor prišli šele naslednji dan dopoldan, zato naj imajo spakirana 2 nahrbtnika. V enem, ki naj bo velik približno 30 litrov (ne šolski), naj bo obleka in toaletni pribor za dva dni, spalna vreča, armafleks, šotorka in vrv, žepni nož, svetilka itd. Obvezno v njem pustite prostor še za skupno opremo in hrano. Z nahrbtnika razen armafleksa ne sme nič viseti. Drug nahrbtnik, v katerem naj bodo obleke za preostale dni, ki jih bodo preživeli na taboru, bomo pred odhodom na bivak naložili na prikolico in odpeljali v tabor. MČ-ji naj imajo spakiran samo en nahrbtnik, drugega, s katerim bodo tekom taborjenja šli na bivak in naj bo ravno tako velik približno 30L (ne šolski), pa naj imajo med prtljago. Če kdo od udeležencev nahrbtnika ali druge omenjene opreme nima, naj se obrne na vodstvo ali vodnika, saj vedno najdemo kako rešitev in imamo na izposojo tudi nekaj taborniške opreme.

Obiski na taborjenju niso dovoljeni, ker motijo ritem taborjenja in zbujajo dodatno domotožje pri udeležencih. Lahko nas pokličete na telefonski številki, ki so navedeni v razpisu. Zaradi slabega omrežja, priporočamo, da nam raje napišete SMS.

Zaključek taborjenja za MČ1 je v nedeljo, 12.7. Ob 15.00 starši v lastni režiji pridete iskati udeležence na isto mesto kot ob prihodu (gostilna Pri Zotlarju v Bujah). Za vse ostale MČ-je in GG-je pa je zaključek taborjenja vtorek, 14.7. Starši jih pridete iskati pred gostilno Pri Zotlarju ob 15.30.

Lep taborniški pozdrav in se vidimo kmalu 🙂