Pohod na Kozlek

V soboto, 11. oktobra 2014 smo se Ruševci od mladih MČ-jev do mladih po srcu – grč odpravili na pohod na Kozlek.

Murni se nam zaradi drugih obveznosti njihove vodnice žal niso mogli pridružiti, če ne bi se nas zagotovo nabralo še veliko več kot že sedaj zavidljivih 70.

GG-ji, PP-ji, RR-ji in grče smo se že zgodaj zjutraj dobili pred taborniškim domom in jo proti Kozleku ubrali peš kar iz doline. Želeli smo izbrati kakšno malo manj poznano pot in se izogniti cesti, zato smo se odločili za pot po gozdu mimo Gimnazije. Ker smo bili polni energije in nismo čisto nič jamrali smo šli mimogrede še čez Ahec in Srednji vrh. Čisto blizu našega cilja smo že slišali smeh in vriske MČ-jev, ki so se igrali na Vrbiški ravani, a svojega cilja kljub temu nismo opustili in po dobrih treh urah hoje smo bili na vrhu Kozleka. Pri koči smo pojedli sendviče, naredili skupinsko fotografijo in se odpravili nazaj proti vznožju, kjer smo se pridružili MČ-jem. Njih so do odcepa gozdne ceste proti Kozleku pripeljali starši, naslednjič pa bodo šli zagotovo z nami do vrha, saj smo videli, da jim energije ne zmanjka tako hitro kot vodnikom, ki so med igro potrebovali vsaj kako minuto počitka. Vsi skupaj smo na jasi zaigrali še tekmo nogometa, frizbija in raznih drugih taborniških igric, ob 13.00 pa smo druženje zaključili. Po večino so prišli starši, ki so nas odpeljali z avti nazaj domov, le najbolj vztrajni GG-ji so se skupaj s starejšimi Ruševci nazaj odpravili peš. Navzdol je bilo lažje kot navzgor, a noge so nas že malo bolele, zato smo si po slabih dveh urah na domači nadmorski višini kar oddahnili.

Na koncu lahko sklenemo, da je bil za nami en super taborniški dan, vreme nam ne bi moglo biti bolj naklonjeno. Slišali smo tudi nekaj želj po ponovitvi takih druženj, zato lahko v tem taborniškem letu pričakujete še kakšno podobno akcijo!