Kronika: MČ movie night, taborniška

Vodnice MČ družine se ob naših druženjih rade spominjamo akcij, ki smo se jih same udeleževale še z rdečimi ruticami.

Tako nas je pogovor ob čaju pripeljal tudi do tistih večerov, ko nas starši niso peljali do kine, ampak kar do taborniške hišice, kjer so nas že čakale blazine in čez steno razgrnjeno filmsko platno. Tako smo se soglasno odločile, da bi bilo potrebno tradicijo ponovno obuditi in začele so se priprave na Movie night 2018.

Potekal je od 23. do 24. novembra 2018, v taborniškem domu Bistriškega rodu RSR. Udeležba je bila več kot pohvalna in bilo nas je že strah, da bo našim sobicam namenjenim vodovim sestankom popokal omet. Udeležence je pričakala čisto prava kino dvorska postrežba ter udobna namestitev. Pripravljen je bil filmski spored, ki so nam ga pomagali sestaviti prijavljeni, s krajšimi odmori.

Naše filmsko doživetje smo začeli z Ruševsko uspešnico, posneto istega leta pod nadzorom režiserke Neže M. Slosar, Gozdar. Nadaljevali smo s starejšim animiranim filmom, Levjim kraljem, predvsem po želji vodnic. Za na konec, in h krati za primerjavo v razvoju animiranega filma, nas je v sen zazibal Koko s svojo veliko skrivnostjo. Naslednje jutro pa smo si po slanih večernih prigrizkih zaželeli še nekaj sladkega ter si postregli s taborniško specialiteto, čokolinom.